• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

14 sept. tot 5 nov. 2012

Zondag 14 tot maandag 22 oktober St Lazare.

Na ruim een maand Nederland, waar we het zoals altijd weer heerlijk hebben gehad, is het tijd om de koffers te pakken en weer in het vliegtuig te stappen. De vlucht naar Montreal is zeer rustig, er is bijna geen turbulentie en zoals altijd worden we weer behoorlijk volgestopt met eten en drinken. Eenmaal in Montreal verloopt alles op rolletjes, we krijgen onze koffers snel en lopen zonder verdere problemen door de douane. Aangezien onze koffers vol zitten met onderdelen voor de auto, zijn we erg opgelucht dat we alle hindernissen zonder problemen hebben genomen en alle ambtenaren achter ons hebben gelaten. We hebben een huurauto voor een week geboekt, helaas gaat hier niet alles zo soepel, maar na een klein uurtje, krijgen we de sleutels van een VW Jetta. Het is koud en regenachtig en daarbij is het ondertussen ook nog donker geworden. Als we bij onze Tierelier aankomen, staat hij er net zo bij als we hem achter hebben gelaten. Gelukkig mogen we hier de nacht doorbrengen, zodat we morgen in alle rust naar de camping kunnen rijden. We halen nog snel even wat brood en beleg, tenslotte zijn de winkels hier zelfs op zondag tot 22.00 uur open. Als we terug komen doen we snel de kachel aan en alles is alweer snel het zelfde, alsof we nooit zijn weggeweest.

DSC09453 [800x600]

DSC09459 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nils eindelijk 10 jaar                                                                                        Gezellig met z'n allen wakker worden  

DSC09467 [800x600]DSC09547 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lekker skeleren                                                                                               taart en kaarjes horen bij een verjaardag, pannekoeken ook trouwens

De volgende ochtend, als we willen wegrijden is daar het sis geluid weer, de ketels lopen niet vol met lucht zodat we niet kunnen rijden. Hier waren we al een beetje op voorbereid, dit keer haalt Paul de luchtdrukregelaar eruit, maar helaas hebben we niet het juiste gereedschap, om de spanringen te verwijderen. We besluiten om naar een garage te rijden, daar te vragen of ze de luchtdrukregelaar kunnen schoonmaken en dan meteen een afspraak maken om de nieuwe compressor, die we hebben meegenomen, in te laten bouwen. We hebben besloten om naar een Freightliner garage te gaan, omdat deze samen werken met Mercedes, we gaan ervan uit dat ze wat meer verstand hebben van een Mercedes truck dan andere garages. Helaas is de meneer achter de balie niet van plan ons te helpen, er is geen gereedschap aanwezig, die de spanring kan verwijderen, zo is zijn verklaring. Maar een nieuwe compressor kan hij wel plaatsen, dat is geen probleem, wat wel een beetje vreemd is, want ook daar zitten spanringen bij die bevestigd moeten worden. Goed deze meneer laat ons mooi in de kou staan, zo van, zoek het maar uit en kom morgen maar terug dan plaatsen wij wel even die compressor. Nou dat gaat natuurlijk niet gebeuren, een bedrijf waar de service ver te zoeken is, daar gaan wij verder geen energie meer in steken. We rijden terug naar St Lazare, waar we bij een plaatselijke garage keurig worden geholpen. De spanring wordt eraf gehaald en nadat Paul de luchtdrukregelaar heeft schoongemaakt, wordt de spanring er voor ons opgezet. Het is een karweitje van een paar minuten, waarom die Freightliner garage zo moeilijk doet is voor ons een raadsel. Nu moet Paul nog de luchtdrukregelaar terugplaatsen en dan maar hopen dat dit allemaal geholpen heeft. Na een uurtje zit alles weer op zijn plaats en als we starten is het gesis verdwenen en lopen de ketels gewoon vol met lucht. Dit is toch wel heel knap van Paul dat hij deze klus heeft geklaard!!!

We rijden naar de camping waar we al eerder hebben gestaan, pakken de koffers uit en gaan later op zoek naar een geschikte garage. We vinden er al snel één, helaas moeten we tot donderdag geduld hebben want dan is er pas tijd.

Op donderdag staan we al om 8 uur, zoals afgesproken, op de stoep van de garage. Gelukkig kijkt de monteur alle onderdelen na, die hij nodig heeft, voor hij de boel eruit gaat slopen. Al gauw blijkt dat we niet alle onderdelen hebben die nodig zijn, we missen een pakking en een afdichting. De monteur wil het risico niet lopen, dat we straks nog meer lekkage hebben en adviseert ons eerst deze onderdelen te bestellen. Ondertussen weten we wel, dat er geen onderdelen te verkrijgen zijn in heel Noord America en Canada, maar toch gaan we op zoek. We rijden diverse garages af, maar helaas, het is hier niet te verkrijgen. We besluiten om het maar via Nederland te bestellen en schakelen onze zoon in, die voor ons alles weer eens gaat regelen.

DSC09601 [800x600]DSC09596 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

het meer wat geen meer meer was                                                                   mooi gekleurde bossen

Groot is natuurlijk onze teleurstelling, we hadden zoveel moeite gedaan om alle onderdelen te verkrijgen in Nederland. De garage in Calgary is domweg vergeten deze pakkingen bij de benodigde onderdelen te zetten. Maar wat nu te doen, de winter is in aantocht, we kunnen niet te lang meer dralen, anders zitten we straks vast in de sneeuw, wat ook geen leuk vooruitzicht is. We besluiten om maandag richting het zuiden te trekken, als we in wat warmere streken zijn, kunnen we de pakkingen laten opsturen en de auto bij een garage ter reparatie aanbieden.

Op zaterdag maken we een mooie boswandeling, waar de bladeren van de meeste bomen nog in herfstkleur zijn. Groot is onze verbazing als we allemaal jongelui met helmen en divers gereedschap met ons oplopen. Het blijkt dat ze een parcours door de bomen gaan afleggen, via touwen, staalkabels en touwladders, zwieren en glijden ze van boom naar boom, steeds een stukje hoger.

DSC09641 [800x600]DSC09633 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de herfst in volle glorie                                                                                    zwieren van boom naar boom

Maandag 22 oktober Ottawa (159 km)

Via een rustige weg rijden we naar Ottawa, waar we op bezoek gaan bij Ineke. We drinken bij haar echte Senseo koffie, wat heel bijzonder is in Canada. Het apparaat zelf komt uit Amerika en de pads koopt Ineke in een Nederlandse winkel hier in de buurt. 's Avonds neemt ze ons mee uiteten, naar een visrestaurant, waar we ons tegoed doen aan een heerlijke maaltijd. Bij thuiskomst zien we via internet dat het laatste debat van Obama en Mitt Romney net begonnen is. Natuurlijk willen we dat alle drie graag zien en de TV gaat aan, maar het is geen spannend debat en na een klein uurtje houden we het voor gezien.

DSC09667 [800x600]DSC09666 [800x600] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

even proberen hoe dat voelt                                                                             rustige straat mddenin Ottawa

Dinsdag 23 oktober Watertown N 43 55.782 W 75 56.328 (232 km)

De volgende ochtend, laat Ineke ons nog de stad Ottawa zien, we rijden langs de parlementsgebouwen en door de binnenstad. Het geeft ons een goed beeld van de stad zelf, het is een rustige maar zeker mooie stad, het is jammer dat de winter in aantocht is, anders hadden we hier wel wat langer willen blijven.

Tegen de middag nemen we afscheid van Ineke, we hebben genoten en willen je hierbij nogmaals bedanken voor de gezelligheid en de heerlijke maaltijd. Dit zijn van die speciale momenten tijdens onze reis, die het zo bijzonder maken.

We rijden richting Amerika, waar we na een paar uur rijden de grens bereiken. De douane doet niet moeilijk en voor we het weten zitten we in Amerika en betalen we weer in dollars. Moeten we weer de miles omrekenen naar km en wordt de diesel niet per liter verkocht maar in gallons.

DSC09614 [800x600]DSC09619 [800x600] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 24 oktober Niagara Falls N 43 05.119 W 79 03.259 (330 km)

Een echte rijdag vandaag, laat in de middag komen we bij de Niagara watervallen aan. Er wordt hardt gewerkt in de stad, waardoor er weinig parkeergelegenheid is, na enig zoeken vinden we een geschikte plaats vlak naast het Casino op een braakliggend terrein.

 DSC09695

Donderdag 25 oktober Perry N 42 45.197 W 78 00.319 (123 km)

Als we wakker worden is het prachtig weer, zelfs de kachel hoeft niet aan, wat sinds we terug zijn uit Nederland, nog niet is voorgekomen.

De watervallen liggen precies op de grens van Canada en Amerika. Ze worden door eilanden in drie delen gescheiden, de American Falls, de Bridal Veil Falls en aan de Canadese kant de Horsehoe Falls. Het water stort zich zo'n 60 meter naar beneden, wat zeker een spectaculair gezicht is.

Ondanks dat het zo mooi weer is, zijn de terrasjes allemaal gesloten, de terrasstoelen staan hoog opgestapeld tegen de gevels aan, het seizoen is duidelijk voorbij. Jammer, het zou een mooie afsluiter geweest zijn. We besluiten om maar vast een stukje verder te rijden, op de watervallen na, is hier nog maar heel weinig te beleven.

DSC09746 [800x600]DSC09731 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niagara Watervallen met op de achtergrond Canada

Vrijdag 26 oktober Selingsgrove N 40 49.404 W 76 50.752 (297 km)

Via de staat New York, rijden we naar de staat Pennsylvania. New York City houden we voor gezien, een veel te grote en zeker drukke stad om door te rijden met onze Tierelier.

 

Zaterdag 27 oktober Brookeville N 39 10.496 W 77 03.637 (234 km)

Eigenlijk laten we al de grote steden links liggen, we zijn er zeker niet rouwig om, de enige stad die we wel gaan bezoeken is Washington en dat doen we morgen.

DSC09679 [800x600]P1130147 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 28 en maandag 29 oktober Emporia N 36 44.983 W 77 29.368 (306 km)

Als we in de buurt van het Wittehuis komen, zijn er veel wegen afgesloten, dit is niet voor de veiligheid van de President de bevorderen. Nee er is een marathon aan de gang, dwars door het centrum van Washington. Het is een gekkenhuis, maar met de GPS komen wij overal, ook al wordt de halve stad afgesloten. Dichtbij het Wittehuis vinden we een parkeerplaatsje, we lopen naar de plaats waar je een mooi uitzicht hebt op het Wittehuis. We staan er nog geen 2 minuten, ik heb net 2 foto's gemaakt, of we worden gesommeerd om te verdwijnen. Iedereen moet weg, zonder enige vorm van uitleg waarom we worden weggestuurd. Het is een beetje vreemde situatie, de sfeer is grimmig het is net of we ergens op een wel heel verboden plek zijn. Binnen een paar minuten is het hele terrein schoongeveegd en loopt er alleen nog bewaking. Er blijft voor ons niets anders over dan terug te gaan naar de truck en ons weer in het drukke verkeer te storten. Het is jammer op de thee bij Obama had ons wel leuk geleken.

We besluiten om de highway 95 naar het zuiden te nemen, om de drukte zo snel als mogelijk achter ons te laten. Het blijkt een goed idee te zijn, het is wel druk maar het rijdt allemaal door. Na een poosje valt het ons op dat er heel veel hoogwerkers naar het noorden rijden, het zijn er honderden, steeds in groepen van 5 tot 10 auto's achter elkaar. We snappen niet waar dat voor is, het enige wat we kunnen bedenken is een staking of iets dergelijks.

Pas de volgende ochtend krijgen we antwoordt op onze vraag, Sandy de orkaan is in aantocht en raast vlak langs ons heen. Het hele gebied, waar we de afgelopen dagen zijn doorgereden, wordt bedreigd door dit natuurgeweld. De hoogwerkers werden gister alvast naar de plaats gebracht waar de orkaan verwacht wordt, zodat deze in de buurt zijn om eventueel ingezet te worden. Ondertussen is het weer behoorlijk omgeslagen, het is koud en het regent pijpenstelen, uren achter elkaar. Met de wind valt het reuze mee, het waait wel, maar het is zeker geen storm, het is duidelijk dat wij net op tijd het orkaangebied hebben verlaten.

We blijven een dagje staan om de orkaan de tijd te geven om langs ons heen te razen. Tenslotte weet je maar nooit, Sandy zou zomaar een paar honderd kilometer naar het zuiden kunnen afbuigen en dan zitten wij er middenin.

DSC09752 [800x600]DSC09753 [800x600] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

we werden hier niet voor de thee uitgenodigd

Dinsdag 30 oktober Fayetteville N 34 59.655 W 78 50.144 (252 km)

Van Sandy hebben we niet veel last gehad, het heeft nog wel hevig geregend en het was koud, maar de wind viel erg mee. We hebben dus gewoon geluk gehad, dat we het gebied al verlaten hadden voordat de storm losbarstte. We rijden weer verder naar het zuiden, de regen wordt ook een stuk minder, zo nu en dan hebben we nog een bui, maar geen hoosbuien meer zoals gister.

DSC09778 [800x600]DSC09774 [800x600] 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 31 oktober Hendersonville N 32 47.945 W 80 46.425 (322 km)

Vandaag is het Halloween, al dagen zien we tuinen versierd met heksen, dansende spoken en pompoenen. Voor de scholieren worden schoolfeesten georganiseerd, waar de leerlingen verkleed naar toe gaan. Ook wordt er langs de deuren gegaan om snoep op te halen. Voor ons lijkt het erg op Sint Maarten, waar de kinderen, al zingend met lampions, ook voor snoep langs de deuren gaan, maar dat wordt op 11 november gevierd.

DSC09806 [800x600]DSC09790 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 1 november Becker N 30 41.791 W 81 40.723 (264 km)

Vandaag zijn we de staatsgrens van Florida gepasseerd, voorlopig is dit onze eindbestemming. We hebben de kou achter ons gelaten en hoeven nu niet meer bang te zijn voor sneeuwstormen en ijzige wegen.

Morgen zoeken we een camping op en laten daar de onderdelen voor de auto naartoe sturen. 

Vrijdag 2 tot....?? N 30 24.417 W 81 25.11 (66 km)

In eerste instantie schrikken we van de prijzen die gevraagd worden voor een camping, het belachelijk hoge bedrag van $ 80,-- is hier heel normaal. Maar na enig zoeken komen we op een mooie plek te staan voor nog geen $ 20,-- en direct aan het water, waar we de dolfijnen vanuit de camper zien zwemmen.

DSC09854 [800x600]DSC09812 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De omgeving is schitterend, je kan hier lekker wandelen en fietsen dus we vermaken ons hier wel een poosje.

 {jcomments on}