• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

21 februari tot 13 maart 2010

Zondag 21 februari t/m maandag 22 februari Pallavaram

Er gebeurd niet zo veel, het is gewoon afwachten tot we eindelijk kunnen vertrekken, het dorpje zelf is niet al te schoon, het open riool loopt dwars door de stad met de bijbehorende stank en al doen we de hele dag niets we zijn 's avonds behoorlijk zwart van alle luchtverontreiniging die hier is.

P1030511P1030500

P1030514P1030512

Dinsdag 23 februari Kuala Lumpur Maleisië.

P1030519Precies om 2 uur vertrekt het vliegtuig naar KL, na een goede vlucht van 3,5 uur, komen we in Maleisië aan, waar we meteen de klok 2,5 uur vooruit moeten zetten, tijdsverschil met Nederland is nu 7 uur. Het is alsof we een sprong in de tijd hebben gemaakt, alles is super modern, om bij de uitgang te komen moeten we zelfs met een trein, alles is super schoon en er zijn heel veel winkels die er erg westers uit zien. Bij de douane hoeven we alleen even een formuliertje in te vullen en krijgen dan een gratis visum voor 3 maanden. Dit is geen stempel in je paspoort, maar een los kaartje, wat je uiteraard goed moet bewaren, want je hebt het weer nodig bij het verlaten van Maleisië, op deze manier kan je zo vaak als je wilt het land bezoeken. Ondanks de grote afstand die we moesten overbruggen en de snelle afhandeling bij de douane, hoefde we nauwelijks op onze koffer te wachten.

We nemen de Klia express, naar het centrum van KL, deze sneltrein rijdt zonder tussenstops naar KL, alles is super de luxe voor ons gevoel en de eerste indruk van Maleisië is dan ook zeer positief. Met een taxi leggen we het laatste stukje af naar ons hotel, we hebben het gevoel dat we in een begrafenisstoet rijden, alles is zo stil en er wordt zo rustig gereden, iedereen houd zich aan de regels, wat een verademing.

We logeren in het Swiss-Inn hotel, alles ziet er ook weer super schoon en modern uit, we betalen € 35,-- per nacht, inclusief ontbijt. Het hotel ligt in China Town, direct aan een gezellige drukke markt. Omdat we vannacht niet hebben geslapen, doen we het de rest van de dag rustig aan, we lopen wat over de markt en in de omgeving eten ergens wat en liggen al om 9 uur plat, we zijn echt op.

Woensdag 24 februari Kuala Lumpur

Als eerste willen we vandaag de auto verzekeren, want zonder verzekering kom je Maleisië niet in. We komen terecht bij de Automobile Association Of Malaysia, hier merk je meteen dat het er vele malen efficiënter aan toe gaat dan India, binnen een uur staan we weer buiten en is de auto een jaar WA verzekerd voor slechts € 60,--.

We zitten dicht bij de Petronas Twin Towers, waar ook een groot winkelcentrum is gevestigd, deze toren is 451,09 meter hoog en telt maar liefst 88 verdiepingen en staat in de top tien van de hoogste gebouwen van de wereld. Als bezoeker kan je je aanmelden voor een gratis view naar de 41 verdieping, wat wij natuurlijk doen. Het systeem werkt, wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus als de kaartjes voor de dag op zijn kom je de toren die dag niet meer op, alles is super netjes geregeld, wij krijgen een kaartje voor half vier en vermaken ons met wat winkelen. Als we ons om half vier melden krijgen we eerst een filmpje te zien over KL en worden daarna gescand of we geen bom bij ons hebben en mogen daarna in de lift plaatsnemen. De lift zoeft met een snelheid van 1 verdieping per seconde naar de 41e etage, waar we ruim de tijd krijgen om van het mooie uitzicht te genieten.

We proberen nog een simkaart te kopen, waarmee we ook mee kunnen internetten, maar dat is niet in dit winkelcentrum te koop we moeten daarvoor naar het Times Square winkelcentrum wat dichtbij ons hotel moet zijn. We nemen de trein terug naar China Town en lopen daarna naar Times Square, waar we al snel een winkel vinden die een simkaart verkoopt waarmee we kunnen internetten. Ook hier gaat alles super snel en hebben de mensen verstand van zaken, we hoeven ons alleen maar te legitimeren, als we terug komen bij het hotel werkt het ook nog en dat is wel zo prettig.

P1030534P1030533

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 25 februari Kuala Lumpur P1030526

Vandaag is het dan zover, als het goed is kunnen we vandaag de auto halen, we nemen de trein naar Port Klang, op het perron raken we in gesprek met een aller aardigste meneer, die meteen aanbied om ons bij aankomst in Port Klang, met zijn auto naar het kantoor van de verlader te brengen. Hij wil van geen nee weten en zo rijden we met zijn auto richting verlader, ondertussen is het lunchtijd geworden en neemt hij ons mee om ergens te eten, uiteraard willen wij betalen maar daar wil hij niets van weten, wij zijn zijn gast en dan betaald hij, uiteraard worden we hier erg verlegen van, zoveel gastvrijheid, ook hier weer in Maleisië.

Bij de verlader gaat het niet zoals we gehoopt hebben, de boot heeft wat vertraging en komt pas zaterdagochtend aan, aangezien de douane in het weekend is gesloten, wordt het maandagmiddag of dinsdagochtend voordat we eindelijk de truck weer in ons bezit hebben. Het is een grote tegenvaller, maar er is verder niets aan te doen, we wachten maar weer tot maandag.

We besluiten om terug te keren naar KL, waar we ons weer inchecken bij het Swiss-Inn.

Vrijdag 26 februari t/m dinsdag 2 maart Kuala Lumpur

We bezoeken meerdere winkelcentra, waaronder het Plaza Low Yat, dit centrum heeft 6 verdiepingen met computer benodigdheden, je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het, verder worden er honderden verschillende mobieltjes te koop aangeboden en om over de fototoestellen maar te zwijgen, het is een eldorado voor een computerfreak, fotoliefhebber of telefoon-gek. Daarbij is alles stukken goedkoper dan in Nederland. In het Times Square winkelcentrum is een groot pretpark gebouwd, alles indoor, je hebt er zelfs een achtbaan die een looping over de kop maakt en nog veel meer van die spectaculaire apparaten, alles is super modern en er wordt gretig gebruik van gemaakt.

We eten ergens sushi waar we van de lopende band een gekleurd bordje kunnen pakken, je hebt 3 kleuren bordjes groen, roze en rood, die verschillend van prijs zijn, als je bent uitgegeten, worden alle bordjes die je hebt leeggegeten, bij elkaar opgeteld en kan je afrekenen, wel erg handig en het is erg populair de mensen staan in de rij om een plaatsje te bemachtigen.

We bezoeken meerder keren onze provider Maxis, de internetverbinding werkt toch niet zo als we gehoopt hebben, het blijkt een erg dure verbinding, we hebben de telefoon al meerdere keren opgewaardeerd, maar dat is al binnen een paar minuten verdwenen, we besluiten geen internet meer te gebruiken via de telefoon.

Maandag nemen we weer de trein naar Port Klang, deze rit duurt iets meer dan een uur en kost nog geen € 2,-- voor ons tweetjes. We nemen een taxi naar het Crown Hotel en wachten daar op het verlossende telefoontje.

Helaas wordt ons geduld weer op de proef gesteld en wordt het uiteindelijk dinsdagmiddag 5 uur, voor we door de verlader uit het hotel worden opgehaald. Maar dan gaat alles super snel, de Tierelier staat nog op het haventerrein en moet naar een overslagbedrijf gebracht worden. Hiervoor moet hij weer door een kraan hoog in de lucht worden gehesen en op een vrachtwagen geladen. Eenmaal op het overslagbedrijf werd er hard gewerkt om de truck weer los te maken en dan even voor zevenen kan Paul hem van de flat rack rijden. De Tierelier heeft de reis goed doorstaan, er is zelfs geen krasje bijgekomen, het heeft dan allemaal erg lang geduurd, maar we zijn er gelukkig zonder schade afgekomen en dat kunnen maar heel weinig overlanders zeggen, iedereen heeft wel wat averij opgelopen na deze overtocht.

Omdat het al bijna donker is, wij rijden in principe niet in het donker, vragen we of de nacht kunnen doorbrengen op het overslagbedrijf, wat geen probleem is. Zo brengen we de nacht door achter een keurig gesloten hek en eindelijk weer in ons eigen bedje.

P1030600P1030577

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 3 maart Kuala Lumpur Batu Caves N 3 13.920 E 101 40. 928 (99 km)

Nadat we de roosters voor de ramen hebben verwijderd, rijden we naar een Mercedes garage voor een onderhoudsbeurt, ook willen we remmentest laten uitvoeren en er zit een raar piepend geluid ergens bij het rechterwiel. Het is een supermoderne garage, helaas kunnen ze ons vandaag niet helpen en moeten we morgen om 8 uur terug komen, ook geven ze ons geen toestemming om de nacht door te brengen op het garage terrein.

We rijden naar het dichtbij gelegen Batu Caves, dit is een grote tempel die in een rots is gebouwd, als je hem wil bezoeken moet je 272 traptreden overbruggen, voor ons natuurlijk een peulenschilletje na de 3200 treden die we in Nepal hebben bestegen.

Aangezien de lucht wel erg zwart wordt wachten we even voor we naar boven gaan en dat is maar goed ook, we krijgen een bui over ons heen, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt, de druppels zijn zo groot als een euro, het is net een douche met een behoorlijke waterdruk. Daarbij onweert het ook behoorlijk, overal zie je flitsen en donderslagen, alles trilt en galmt na door de heuvels, het is echt spectaculair. Na een klein uurtje is de bui weer weggetrokken en is het gelukkig een stuk aangenamer wat temperatuur betreft, het vochtigheids percentage is in ieder geval een stuk minder wat een veel aangenamer is.

We kunnen de nacht doorbrengen op het parkeerterrein van Batu Caves, waar het 's nachts heerlijk rustig is.

P1030605P1030603

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 4 maart Kuala Lumpur Outdoor Center N 03 09.652 E 101 43. 896

Om 8 uur melden we ons bij de Mercedes garage, het blijkt dat ze niet de juiste olie in huis hebben, ook hebben ze geen idee wat er in moet, ze zijn het aan het uitzoeken. Goed wij maar weer wachten en wachten, ondertussen is het alweer bijna 12 uur en ons geduld raakt toch wel een beetje op, we gaan maar eens vragen hoe het ervoor staat. Ze hebben een email gestuurd naar een andere garage en wachten op antwoord, nu breekt onze klomp toch wel, zo kunnen we nog wel dagen wachten, we vragen ze dan ook te bellen naar die garage, dit wordt onder luid zuchten gedaan. We krijgen daarna te horen dat men om 1 uur aan de auto gaat beginnen, er moet eerst gegeten worden, ook wij mogen in het personeels restaurant eten, wat we natuurlijk doen, na al dat wachten hebben we behoorlijke honger, we eten rijst met kip en het smaakt perfect en rekenen € 2,-- af. Maar ondertussen is het alweer half twee en is er nog niets gebeurd, dus we gaan maar weer eens verhaal halen, het wachten is op de olie, hoelang dat gaat duren ze hebben geen idee, kan wel volgende week worden of misschien nog later. Het stoom komt ondertussen uit mijn oren, laten ze je gewoon wachten terwijl ze weten, dat ze eigenlijk niets voor je kunnen of willen doen, natuurlijk verlaten we deze garage en zijn niet van plan terug te komen.

We rijden naar de andere kant van de stad, waar we bij een outdoor center kunnen staan, dit is een plaats waar veel overlanders een plaatsje vinden voor een paar nachten, de eigenaar vind het allemaal prima. We staan op loopafstand van de Petronas Twin Towers, er is maar één nadeel en dat is dat we langs een zeer drukke weg staan, dag en nacht raast het verkeer op nog geen tien meter van de camper, we kopen oordopjes zodat we het verkeer in de nacht niet zo horen.

Vrijdag 5 maart t/m Zondag 7 maart Kuala Lumpur Outdoor Center

We maken een afspraak bij een garage voor maandag en brengen de was naar een echte wasserette, alles komt keurig schoon en zonder rare geurtjes terug, 11 kg was voor nog geen € 10,--. Omdat we hier wifi hebben, boeken we een vlucht naar Nederland, we komen 20 april in Nederland aan en blijven precies 5 weken, we zullen blij zijn als we onze kinderen en kleinkinderen weer in onze armen kunnen sluiten, negen maanden zijn we dan weggeweest en dat is eigenlijk te lang.

Er is hier vlakbij een supermarkt die allemaal Europese etenswaren verkoopt, echte edammer kaas, diverse franse kaasjes, zelfs rode bessen uit Nederland, filter koffie, engelse drop, deze is wel erg prijzig, 1 kg kost maar liefst € 20,-- . Een Delifrance is ook gevestigd in dit pand, je kan er heerlijke verse croissant kopen en diverse bruine broodjes, dus je snapt het werd een heerlijk broodje kaas, wat een traktatie!!!

We gaan met de bus naar de Petronas Twin Towers, waar op de vierde verdieping een themapark is gevestigd, met een treintje kom je in het park en kan je meerdere dingen meemaken, zoals een simulator vlucht met een helikopter, op een bankje een aardbeving meemaken en een orkaan in een hokje. Het is vooral voor kinderen zeer leerzaam, oké voor ons oudjes ook hoor, er staat ongeveer 2 uur voor het afleggen van de totale route, wij doen er meer dan 3 uur over en nog hebben we wat dingen overgeslagen.

Eenmaal buiten begint de lucht te betrekken en dan weten we het ondertussen wel, regen en niet zo een beetje ook, gelukkig is het niet zo een harde bui als van de week in Batu Caves en komen niet helemaal doorweekt bij de camper aan.

De volgende dag bezoeken we de Menara KL Tower, van waar we op 276 meter hoogte ver over de stad kunnen kijken., we vliegen met de lift omhoog en genieten daar van een mooi uitzicht over Kuala Lumpur.

Maandag 8 maart Garage Kuala Lumpur. N 03 06.417 E 101 44.424

Na afscheid te hebben genomen van het personeel van het outdoor centre, rijden we richting garage, althans dat denken we, het gaat helemaal fout. De gps geeft een heel verkeerd punt aan, waardoor we geen idee meer hebben waar die garage eigenlijk zit. We besluiten een taxi voor ons uit te laten rijden en zo komen we, veel te laat bij de garage aan. Helaas is deze niet ingericht voor zo een grote truck als die van ons en worden we naar een broer gebracht waar ze rustig aan de Tierelier kunnen werken. Meteen beginnen de monteurs de olie te verwisselen en alles te controleren, Paul heeft ook zijn overall aangetrokken en staat overal met zijn neus bovenop, hij heeft een goed gevoel bij wat de monteurs doen. Bij het verwisselen van de olie aan de achteras komt er een groot stuk metaal uit het achteras te voorschijn, wat natuurlijk geen goed teken is. Meteen wordt er een afspraak gemaakt bij weer een andere garage die met vrachtwagens en bussen werkt, daar kunnen we morgen terecht om te kijken wat er aan de hand is.

Dinsdag 9 maart Garage Kuala Lumpur N 03 02.944 E 101 46.621

Om half elf worden we naar de andere garage gebracht, waar men meteen begint met het uit elkaar halen van de achteras, gelukkig ziet alles er onbeschadigd uit, al worden er nog meer stukken metaal gevonden. Ergens is er iets los geschoten en in de achteras terecht gekomen, het onderdeel wordt keurig vervangen en alles keurig schoongemaakt en weer in elkaar gezet. De hele dag wordt er hard aan de Tierelier gewerkt en eindelijk om een uur of 6 is hij klaar, morgen nog even een remmentest en een proefrit en dan kunnen wij er weer even tegen en kunnen we na een week of drie weer gewoon genieten.

P1030623P1030630

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 10 maart Brinchang N 04 29.706 E 101 23.374 (298 km)

Na de remmentest en de proefrit rekenen we even af we moeten voor alle werkzaamheden dus ook voor alle olie bij de andere garage € 350,-- afrekenen, dat valt ons reuze mee. Tenslotte hebben ze ruim 10 uur aan de auto gewerkt en dan nog de onderdelen en de olie is dat zeker niet duur.

Eindelijk kunnen we dan Kuala Lumpur verlaten en dat doen we over een heel mooie 6 baans tolweg, wat is dat een genot om te rijden na India, iedereen houdt zich hier aan de verkeersregels en staat niet meteen met zijn vingertje op de claxon.

Hoe verder we van kuala Lupur komen hoe stiller het is op de weg, je zou er bijna bij in slaap vallen. Ons doel is de Cameron Highlands, een mooi berg gebied, waar veel thee en bloemen plantages zijn. Natuurlijk is het er door de hoogte ook heerlijk koel, wat na de hitte, van Kuala Lupur een verademing is.

Donderdag 11 t/m vrijdag 12 maart Tanah Rata N 04 28.081 E 101 22.350 (7 km)

Het is hier zo heerlijk koel en rustig dat we een mooi plaatsje zoeken voor een paar dagen, we willen een bergwandeling maken in dit prachtige gebied.

Donderdag doen we niet zo veel, we hebben een plaatsje gevonden met en onbeveiligde wifi, we zitten we een paar uur te internetten in de camper, wat we wel eens heel prettig vinden, met deze temperatuur. We zitten bijna de hele dag binnen in ons eigen huisje en komen weer helemaal bij. Vrijdag begint het met regenen en dat blijft zo de hele dag, van een wandeling in de bergen komt weinig, dus werk ik de site maar weer eens bij wat ook hoog tijd wordt en verder doen we niets.