• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

1 december tot 17 december 2010

Woensdag 1 t/m donderdag 9 december Seminyak Bali

Tijdens ons bezoek aan Indonesië zijn ons een aantal dingen opgevallen. Regelmatig zagen we midden op de weg een paar olievaten staan en daar tussen stonden dan moslims, meestal vrouwen, met een soort vlindernetje in hun ene hand en een vlag in de andere. Met gevaar voor eigen leven, staan ze tussen het voorbij razende verkeer geld voor de moskee op te halen, de vraag is of ze veel ophalen, de meeste auto's scheuren, links- of rechtsom zonder blikken of blozen door. De Islam is de overheersende godsdienst in Indonesië, ook hier heb je veel moskeeën met de daarbij behorende oproep voor het gebed, wat 5 keer per dag alle geluiden van het dagelijks leven overheerst. De eerste oproep is al ver voordat het licht wordt en we kunnen jullie wel vertellen, dat het geluid van een zodanig volume is, dat je er wel wakker van moet worden. Zelfs op de boot van Sumatra naar Balikpapan, werden we 's morgens om half zes gewekt door deze herrie. Wat verder opvalt is dat zelfs kleine meisjes vanaf een jaar of vier allemaal hoofddoekjes dragen. Dit moet voor die kleintjes een grote belasting zijn, de temperaturen zijn hier vaak boven de dertig graden en dan met zo'n raar ding op je hoofd, gaat het een beetje op mishandeling lijken. In Turkije kwam ik in gesprek met een moslim en die vertelde dat in de koran staat dat je alleen uit eigen vrije wil het geloof kan kiezen, want onder druk van ouders of anderszins telt het niet. Een kind van vier jaar kan, volgens mij, nog niet zelf iets zo belangrijks kiezen, of zou de koran hier weer anders zijn?? Soms zie je vrouwen geheel in boerka, alleen de ogen zijn nog te zien en naast hun loopt dan een man met alleen een korte broek en een shirt met korte mouwen aan. De vraag blijft wanneer komen die vrouwen eindelijk eens in opstand??

P1060590 [800x600]P1060584 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 


Bali is een eiland wat door de toeristen wordt overheerst, vooral het zuiden, in de buurt van Denpasar, waar het vliegveld ligt, de stranden zijn daar mooi, met op het strand leukste strandtentjes waar je goed kan eten en drinken. We vieren eigenlijk een beetje vakantie, lekker zitten in de schaduw aan het zwembad waar we regelmatig een duik in nemen. We huren voor 2 dagen een auto en rijden door de bergen naar de noordkant van het eiland, de weg is schitterend en we genieten 2 dagen van een heel ander Bali. Er is een mooie waterval, waar je in 30 minuten door een prachtig regenwoud naar toe loopt, hier komen de toeristen bijna niet, wat toch altijd weer heel speciaal is.

P1060631 [800x600]P1060636 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl we zo door Bali tuffen is er een speciaal Hindoefeest aan de gang, het zogenaamde Galungan, wat elke 210 dagen gevierd wordt. De meeste winkels zijn gesloten, de mensen gaan allemaal naar huis, er wordt een varken geslacht, gezegend om vervolgens aan het spit te worden geroosterd. Bij elk huis staat, langs de kant van de weg een soort paasboom met daaronder een offerhuisje, hier worden in de loop van de feestdagen regelmatig offers gebracht. Tot grote vreugde van de zwerfhonden, want die eten het, als ze de kans krijgen, allemaal op.

P1060629 [800x600]

P1060609 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

P1060642 [800x600]P1060640 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 


Het hotel waar we zitten is basic, maar ligt verder schitterend, het heeft een mooie tuin en het complex is, mede door die prachtige tuin, erg groot. Het heeft een uitgang naar het strand en een lekker zwembad, we hebben een fijne tijd en reizen morgen weer uitgerust uit naar Singapore.

P1060663 [800x600]P1060660 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 10 t/m zondag 12 december Singapore.

Na een goede vlucht van ruim 2 uur, komen we in Singapore aan en nemen we een taxi naar het hotel. De kamer die we krijgen is zo klein dat we de koffers in de badkamer moeten plaatsen, want in de kamer zelf is geen ruimte. Ook de beloofde televisie is niet aanwezig, zodat ik maar eens ga klagen, want zo 3 nachten door brengen daar hebben we geen zin in. We krijgen een “grotere” kamer met televisie, oké we kunnen de koffers in de kamer kwijt maar meer ruimte is er niet, we zullen het ermee moeten doen. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen maar we moeten het zelf klaar maken en bestaat uit wat brood, boter, jam, pindakaas en koffie, dit is toch wel even wennen na Bali.

P1060720 [800x600]P1060678 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

We vermaken ons 2 dagen door Singapore te verkennen en het eiland Sentosa, waar we het Underwater World bezoeken. Dit heeft een heel mooi aquarium met de mooiste vissen die we ooit gezien hebben. Er zijn veel open bakken zodat je de vissen kant aaien en eventueel voeren. Er is ook een tunnel, waar de vissen boven je langs vissen, terwijl wijzelf op een lopende band staan en alles goed van onderaf kunnen bekijken, we doen het rondje wel 3 keer, zo mooi is het. Er is ook een zeehonden en een dolfijnenshow, wat leuk is om te zien maar niet spectaculair, we wachten een uur maar de show is na 10 minuten alweer afgelopen. Singapore is leuk maar na 2 dagen is het wel weer genoeg en we zijn blij dat we morgen weer richting KL gaan.

P1060784 [800x600]

Maandag 13 t/m 16 december Kuala Lumpur.

We hebben de laatste dagen veel email contact gehad met Patrick en Greet, 2 mede overlanders, zij staan aan de grens van Singapore in Maleisië en we mogen met hun truck meerijden naar KL. We hebben afgesproken om 10 uur, maar de rit naar de grens en daarna de grensovergang naar Maleisië gaat zo soepel dat we al om half negen voor hun deur staan. Maar zij maken zich niet druk, ook al kloppen we ze wakker, er wordt meteen een ontbijt klaargemaakt en we kletsen honderduit. Het is net als de vorige keer meteen weer heel gezellig. Maar er moet nog een stukje gereden worden, het is ongeveer 380 km naar KL en daar willen we voor het donker zijn. We rijden over de tolweg en dat gaat razend snel, Patrick zijn truck is ook veel sneller dan de onze, hij rijdt met gemak 120, terwijl wij eigenlijk altijd 80 rijden.

Voordat we het weten rijden we Klang binnen de plaats waar onze truck staat, Patrick en Greet willen de plaats even bekijken waar wij staan. Zij gaan woensdag weer naar huis voor 8 maanden en laten hun wagen hier achter. Onze Tierelier staat er goed bij en we zijn blij om hem weer te zien, maar na een snelle inspectie gaan we weer door en slapen de laatste 3 nachten voor vertrek naar Nederland in Port Klang. Patrick en Greet, hebben hun truck voor ons hotel geparkeerd zodat we de laatste dagen gezellig samen door kunnen brengen. Dinsdag nemen we gezamenlijk de trein naar KL en bezoeken de Petronas Towers, het lukt ons zelfs een kaartje te bemachtigen om met de lift naar de brug te kunnen. Helaas is dit niet meer gratis en moeten we 10 Ringit de man betalen. De hele dag besteden we samen en het is een gezellige dag, die we afsluiten met een heerlijke maaltijd.

P1060812 [800x600]P1060807 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 


 

 
De tijd in KL vliegt voorbij en voor we het weten vertrekken we, om ons vliegtuig naar huis te nemen. De vlucht is zeer rustig, weinig turbulentie, we komen zelf te vroeg aan, maar de kinderen en kleinkinderen staan met een groot spandoek ons op te wachten. Het weerzien is geweldig en ik moet een traantje wegslikken, zo blij ben ik hen allemaal weer te zien!!!

Eenmaal in Nederland begint het te sneeuwen en het houdt voorlopig niet op, we hebben geluk gehad we zijn voor alle gladheid thuis. Een paar uur later is het op Schiphol een chaos, maar wij waren gelukkig alweer thuis.

P1060838 [800x600]P1060815 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 We blijven tot 9 januari in het koude kikkerlandje en gaan vakantie houden. De site wordt pas weer bijgewerkt als we weer onderweg zijn.