• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

5 juli tot 20 juli 2010

Maandag 5 juli t/m 8 juli Bangkok N 13 48.919 E 100 32.851 (226 km)

De laatste twee dagen dat ze hier zijn willen Flip en Els in Bangkok doorbrengen. We leveren de brommers in, het bleek dat we dat gister al hadden moeten doen, maar door een rekenfout onzerzijds, waren we te laat. Gelukkig kregen we geen boete en moesten we zelfs niets bij betalen, wat wel weer erg aardig is.

Eenmaal in Bangkok zetten we Flip en Els af bij het Twin Tower Hotel, er is daar voor onze Tierelier geen plaats, het is gewoon een gekkenhuis, wat het verkeer betreft. Wij gaan op accujacht, onze accu's voor het woongedeelte staan op instorten en moeten worden vervangen, Dat moet in Bangkok lukken zou je denken, we rijden dwars door het centrum van Bangkok naar een adres wat we van het vorige resort hebben gekregen. Het blijkt echter een garage voor tractors en die verkopen geen accu's. De aardige mensen wilden ons wel helpen en na lang zoeken kregen we een adres waar wel accu's worden verkocht. In deze winkel zijn inderdaad heel veel accu's, maar niet degene die wij nodig hebben, er is in heel Thailand blijkbaar geen gel accu te verkrijgen, zo blijkt. Zelfs een gewone accu is voor ons een probleem, want die zijn veel groter en passen niet op de plaats waar ze nu staan.

We rijden maar weer naar de bus-parkeerplaats waar we een paar weken geleden ook hebben gestaan, niet echt super maar goed te doen.

De dagen dat we in Bangkok zijn gaan we regelmatig met een taxi, helaas kennen de chauffeurs de stad niet op hun duimpje, sterker nog ze hebben geen flauw idee, ook al wil je naar een bekend gebouw in de stad, ze weten het niet. Wij schrijven het adres waar we naartoe willen altijd keurig in blokletters, op een briefje, maar toch worden we regelmatig na het lezen van het adres afgewezen. Één taxichauffeur maakte het zelfs zo bont, toen bleek dat wij de weg niet wisten naar het busstation, ons verzocht om de taxi maar te verlaten en een andere te zoeken. Daar stonden we dan midden op de rijweg in een wat armoedige buurt, hartstikke donker en geen idee welke kant we op moesten. Gelukkig vonden we al snel een tuk tuk, deze chauffeur was wat slimmer en bracht ons naar waar we wezen moesten. Waar dit aan ligt, we hebben geen flauw idee, kunnen de chauffeurs niet lezen, hebben ze er geen zin in, één ding is wel zeker hier zal een GPS systeem zeker op zijn plaats zijn en veel frustratie bij de toeristen wegnemen. Weer een andere chauffeur probeert ons met wisselgeld te bedonderen, we moeten 85 Bath betalen, helaas heb ik niet anders dan 1000 Bath (€ 25,--), hij geeft me eerst 700 Bath terug en doet net of hij niet meer terug heeft, helaas voor hem pik ik dit niet en zo gaat hij door tot ik eindelijk 900 Bath terug krijg, eigenlijk wil ook die laatste 15 Bath, maar dat wordt toch wel erg lastig en laat het maar zitten.

Flip en Els hun vakantie zit er jammer genoeg weer op, na een gezellig diner aan de rivier Chao Phraya, vliegen ze woensdagavond weer naar huis, we kijken terug op een gezellige tijd samen.

Pal naast het busstation waar wij geparkeerd staan zit een MAN garage, we informeren of zij ons aan gel accu's kunnen helpen. Ze hebben er een paar dagen voor nodig maar helaas, ook hier vissen we achter het net, we moeten een andere oplossing zien te vinden, maar weten nog niet wat.

PICT8153 [800x600]PICT8139 [800x600]


 

 

 

 

 

 

 

P1040580 [800x600]P1040594 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 9 juli Bueng Borapet N 15 42.663 E 100 10.602 (253 km)

Eindelijk kunnen we het snikhete Bangkok verlaten, we nemen een tolweg en voor we het weten hebben we de verstikkende stad achter ons gelaten. We rijden de de hele dag over een vierbaans weg en parkeren laat in de middag langs een meer waar we na het drukke Bangkok heerlijk rustig staan.

PICT8163 [800x600]

Zaterdag 10 juli Mae Kasa N 16 53.151 E 98 38.131 (293 km)

We rijden dwars door de bergen, pal langs de Birmaanse grens, de bergen zijn niet echt hoog maar verschrikkelijk steil, regelmatig moeten we terug naar zijn 2 om de top te bereiken. Er is bijna geen verkeer, de weg is niet veel soeps, maar toch is het een feest om hier te rijden, het is zo mooi!!!

Voor de nacht parkeren we bij een heetwaterbron, deze bron is zo heet dat je er eieren in kan koken, er worden zelfs speciale mandjes voor verkocht, je kan de eieren dan in het water hangen zonder je vingers te branden. Je kan er ook een grote badkuip huren, natuurlijk doen wij dit en genieten van heel warm water, ondanks dat het hier zo warm is, is een heet bad toch wel erg aangenaam.

PICT8178 [800x600]PICT8169 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 


Zondag 11 juli Sop Moei N 17 57.763 E 97 55.924 ( 196 km)

Natuurlijk moeten wij ook eieren koken voor het ontbijt in de heetwaterbron, we weten niet hoelang ze er in moeten blijven hangen en halen ze er na 5 minuten weer uit. Dit is helaas veel tekort. het wordt een ontbijt zonder eieren want ze zijn nog helemaal rauw.

Ondertussen hebben we een waterman kunnen scoren en pompen 200 liter drinkwater in onze tank. De waterman begint meteen over het voetbal, als wij hem vragen wie er moet winnen zegt hij Sp....Holland, om ons niet teleur te stellen. De Thai is en blijft altijd beleefd.

We rijden de hele dag weer langs een prachtig landschap, we parkeren de truck achter het stadhuis van een dorpje en gaan ergens wat eten. Het begint ondertussen te regenen en niet zo'n klein beetje ook, het komt werkelijk met bakken uit de hemel en we zijn binnen de kortste keren drijfnat. De Thai trekt zich hier weinig van aan en gaat gewoon door met wat zij aan het doen zijn, alsof er niets aan de hand is, je ziet ze ook geen vieze gezichten trekken, zoals wij eigenlijk altijd doen als het regent. We beginnen te begrijpen hoe dat komt, je bent als het weer opgehouden is met regenen zo weer droog en de temperatuur wordt een stuk aangenamer tijdens een bui.

PICT8182 [800x600]PICT8180 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 


Maandag 12 juli Mae Hong Son N 19 18.823 E 97 58.379 (191 km)

Weer langs een mooie route met veel steile bergen, we beleven vandaag niets bijzonders.

Dinsdag 13 juli Mae Hong Son N 19 18.000 E 97 57.524 (35 km)

We besluiten om met een longtailboot naar een bergdorp te varen, een longtailboot is een boot die erg lang en smal is, en deze wordt door een automotor met een heel lange schroef voortgedreven. Je schiet als het ware over het water heen, het is heerlijk in zo'n bootje te zitten lekker koel en de wind door je haren.

Na een half uurtje varen komen we aan in het dorpje, je moet er entreegeld betalen en mag dan vrij fotograferen. Het is een dorpje met de zogenaamde langnek vrouwen, deze vrouwen hebben ringen om hun nek, zelfs zoveel dat hun gezicht daardoor veel kleiner is en hun nek tot zeker 30 cm en meer opgerekt is De ringen plaatsen begint al op jeugdige leeftijd en moet een marteling zijn. De dames kunnen hun hoofd niet meer normaal bewegen en sommige hebben doekjes tussen de ringen en hun kin, omdat de ringen de huid vreselijk irriteert. Deze onmenselijke praktijken zijn eigenlijk verboden in Thailand, maar worden sinds de tsunami weer toegestaan om het toerisme weer aan te trekken. Het heeft op mij persoonlijk heel veel indruk gemaakt en had ik dit van tevoren geweten zou ik dit dorp zeker niet bezocht hebben. Het is gewoon vrouwenmishandeling en je moet zulke plaatsen eigenlijk mijden.

Bij terugkomst bij de Tierelier merken we dat we onze eerste lekke band hebben, een grote spijker is de boosdoener. Gelukkig is de band niet helemaal leeg en kunnen we gewoon naar een garage rijden die er een prop in doet, oppompt en na betaling van 100 Bath (€ 2,50) kunnen wij onze weg weer vervolgen.

We besluiten om in Mae Hong Son te blijven, alleen zoeken we een andere overnachtingsplaats en vinden die bij een Wat boven op een berg waar we grandioos uitzicht hebben over de stad die beneden in het dal ligt.

PICT8253 [800x600]PICT8250 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PICT8204 [800x600]PICT8279 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PICT8289 [800x600]PICT8288 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 14 juli Ban Huai Khan N 19 30.137 E 97 56.677 (34 km)

Vandaag staat er een warmwaterbron op het programma, één waar we in kunnen zwemmen en daar hebben we wel zin in. Als we aankomen ziet het er erg verlaten en gesloten uit, maar toch is het open en kunnen we zelfs een uitgebreide behandeling nemen. We nemen een gezichtsmasage en een body-moddermasker, een uitgebreid programma van anderhalf uur, daarna kunnen we zwemmen als we willen. Het body-moddermasker is wel grappig je wordt met een kwast helemaal ingesmeerd met modder, nee het stinkt niet, en dat moet je laten drogen. Langzaam veranderd de kleur zwart in grijs en krijg je een soort olifantenhuid. Daarna is het douchen om dan met Tamarinde ingesmeerd te worden, het is allemaal heerlijk en voelt zeer ontspannen aan. Na een poosje in een badkuip met mineraal water, mogen we dan eindelijk zwemmen, helaas is het water zo heet dat het niet prettig is, Paul gaat wel door maar kan er echt niet lang in blijven. Veel sneller dan gedacht zijn we het water alweer uit.

P1040675 [800x600]P1040673 [800x600]

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag 15 juli Pai N 19 21.333 E 98 26.677 (109 km)

We rijden weer verder de bergen in, het is steil, zeer steil zelfs, regelmatig moeten we terug naar de 1ste versnelling. We schieten natuurlijk niet echt op, de gemiddelde snelheid van vandaag is slechts 11 km, maar het uitzicht over dalen en beboste bergen maakt veel goed, het is een feest om hier te rijden.

Tegen het einde van de middag rijden we Pai binnen, een aardig dorp, ingeklemd door bergen. We vinden een mooi plaatsje aan de rivier, maar toch dicht bij het dorp en waar het heerlijk rustig is. Voor het formidabele bedrag van € 5,-- huren we een brommer voor 2 dagen.

PICT8320 [800x600]

Vrijdag 16 t/m maandag 19 juli Pai

Omdat we hier zo heerlijk staan, besluiten we elke dag maar een dagje langer te blijven, we hebben zelfs geen zin in kleine klusje die eigenlijk wel gedaan moeten worden. Op de brommer rijden we een beetje in de rondte, bezoeken nog maar eens een hotspring en een Wat en genieten van heerlijke maaltijden in het dorp. Natuurlijk nemen we een voetenbad met visjes, wat echt een aanrader is. De visjes eten alle nare dingen van je voeten en die voelen na veertig minuten knabbelen en kriebelen weer heerlijk zacht aan. De temperatuur is hier zeer aangenaam, het is bewolkt en daardoor veel minder warm, we kunnen lekker buiten zitten en krijgen regelmatig bezoek van belangstellenden. Kortom we genieten van deze mooie plaats.

P1040695 [800x600]P1040699 [800x600]