• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

4 januari tot 11 januari 2009

4 januari tot 11 januari 2009

 

 

Vrijdag 2 januari, Wakkerendijk

Na een paar dagen hard werken, het huis is nu leeg en natuurlijk schoon, hebben we ons huis na ruim 20 jaar overgedragen aan de nieuwe bewoners, Yvette en Renee, wij wensen hen net zo veel plezier op de Scholekster als wij gehad hebben.

Terug in de camper moest er nog het een en ander op zijn plaats gezet worden, dat viel nog niet mee alles was al vol en er stonden nog dozen buiten, dus maar weer uitzoeken, zo heb ik alles wel 20 keer in mijn handen gehad, maar dit is iets waar, denk ik, wel elke wereldreiziger mee worstelt, je komt uit een groot huis en moet het gaan doen met een wel veel kleinere ruimte. in de eerste weken zal alles nog wel eens verplaatst worden omdat iets toch niet handig ligt. 's Avonds zijn we uit eten, om het feit te vieren dat we nu echt 2 grijze nomaden zijn, hoewel dit klopt niet helemaal het is eigenlijk 1 grijze en 1 kale!,

Zaterdag 3 januari Wakkerendijk

We hebben het nog nooit zo goed gehad op een camping, als we wat nodig hebben hoeven we maar te roepen en Jolanda en Martin staan gelijk voor ons klaar, echt fantatisch!!

Om 12 uur was het tijd om ons start klaar te maken voor ons uitzwaai-feestje, we wilden eerst nog een stukje rijden zodat de motor wat warm werd, ook wilden we de afvalwatertanks legen, maar helaas dat lukte niet de leidingen waren allemaal bevroren.  Om half 2 kwamen we bij SDS'99 aan, de kantine zag er gezellig uit, de eerste gasten kwamen al gauw binnen en Paul liet ze met trots onze camper zien, hij is er de hele middag niet meer uitgeweest, elke keer waren er weer mensen die gaag alles wilden zien, waar hij erg veel plezier aan had. We werden verrast door onze kinderen met een afscheidsboek, waar heel veel leuke en lieve stukjes in geschreven zijn, en tot onze verrassing ook door mensen die we al lang uit het oog verloren zijn, echt een super leuk boek, we gaan er veel in lezen als we last van heimwee hebben. Er kwamen heel veel mensen ons een goede reis wensen ook die we in geen jaren gezien hadden dat was echt top! wie zal hier achter gezeten hebben? natuurlijk weer die Kids. Verder kregen we ongelooflijk veel cadeaus en natuurlijk goede wensen voor de toekomst, voor we het wisten was het 5 uur en was het tijd om te vertrekken. Luid toeterend zijn we weg gereden en ik moet eerlijk zeggen ik hield het niet helemaal droog, maar dat hoort erbij. Terug op onze prive camping hadden Jolanda en Martin alles versierd met slingers en ballonnen!!

Wij willen iedereen bedanken, voor de vele flessen wijn, volgens mij weten jullie dat wij daar wel van houden,  diverse cadeaus, ,de leuke kaarten, de mooie tekeningen van diverse kids en die prachtige zelfgemaakte minicamper, dit is voor ons een onvergtelijke dag geworden en wij zullen er nog vaak aan terug denken, waar we dan ook zijn op deze wereld!!!

 

Bij deze wilden wij het team Lagarde/van de Brink, die de bediening in het clubhuis opzich nam, heel hartelijk danken voor hun enorme inzet, het was geweldig, jullie hebben er voor ons een onvergetelijke middag van gemaakt!!! Dank jullie wel!!!!

Zondag 4 januari

Maar eens een dagje rustig aan, hoewel rustig? Omdat het vandaag dooide konden we afval water weer lozen, weer eerst een stukje gereden, zodat de motor lekker warm werd, even bij het voetbalveld netjes in de put, dit kan omdat wij chemicaliën gebruiken, dus puur natuur zo de put in. Alles moest nog een goed plaatsje krijgen, daarbij bleek ons net geïnstalleerde koolstoffilter lek te zijn, waardoor er een heleboel handdoeken druifnat waren geworden, Paul heeft het filter maar verwijderd en alle slangen weer netjes met elkaar verbonden, we doen het maar even zonder koolstoffilter.

Maandag 5 januari

Vandaag een dagje Vleuten, de bestelde telefoon zou daar afgeleverd worden, meteen maar gebruik van de wasmachine en droger gemaakt, lekker een beetje de website bijgewerkt, maar die telefoon kwam niet, later bleek dat hij nog verstuurd moest worden ze hadden een achterstand, goed daar gaan we niet op wachten, gelukkig had Arjen een goed idee, even naar de AH en daar een simkaart gehaald die in een oude telefoon van hem en voila we hebben een telefoon , dus morgen kunnen we weg!!

Dinsdag 6 januari 2009 Wakkerendijk - Abbeville (Noord Frankrijk)

Vandaag is het dan zo ver we vertrekken eindelijk, lekker naar de zon, Het is de afgelopen dagen zo koud geweest, vooral de laatste nacht -10 graden, Het plan is tussen 10 en 11 uur te vertrekken, dus we moeten vroeg opstaan, gelukkig hebben we een persoonlijke weekdienst, in de vorm van Martin, die even om 7 uur op het raampje tik Na het ontbijt even de afwas gedaan en alle losse spullen weggeruimd. Nog even snel Eemnes in, om nog de laatste boodschappen te doen, zodat we een paar dagen voort kunnen, Nadat we de watertank hadden gevuld waren we klaar om te vertrekken, Renske,Nils en Britt waren ondertussen ook gearriveerd om ons samen met Jolanda, Rob en Sophie uit te zwaaien. Maar eerst nog even gezamenlijk koffie drinken. Precies om 11 uur reden we het erf af, uitgezwaaid en met dikke tranen in de ogen.

zwaaien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het blijft hier langer licht dan in Nederland, we stopten om half zes, toen was het nog net niet donker, hierdoor zijn we vandaag lekker opgeschoten, een kleine 500 km gereden, Lekker zuurkool gekookt, onze eerste echte maaltijd van deze reis.

Ondertussen hebben we een probleem met de koppeling die hapert, Paul moet hem heel speciaal behandelen om nog te kunnen rijden, morgen dit eerst maar eens oplossen, hopelijk kunnen we het zelf,anders moeten we Mercedes bellen, hierover later meer.

Woensdag 7 januari 2009 Abbeville - [[Dieppe]]

We werden om kwart over acht wakker, na het ontbijt alles opgeruimd en vastgezet, de koppeling leek het gewoon te doen, dus karren maar richting Bordeaux, maar helaas eenmaal op de weg bleek de Benz helemaal niet vooruit te branden, we stonden dan ook al snel aan de kant, bij zo een gezellige praatpaal, ook kwamen er wat wegwerkmannetjes kijken of ze ons konden helpen, zij belden in rap Frans, voor ons een takelwagen om ons weg te slepen. Na ruim een uur wachten kwam hij aanzetten, maar helaas hij kon weinig voor ons doen, zijn auto was te licht om ons te slepen, wel haalde hij vast de aandrijfas los,zodat de zwaardere sleepauto ons zo mee kon nemen.

aandrijfas loste klein

 

 

 

 

 

even metenstangetje er tussen

 

 

 

 

 

 

auto 2sapnbandjes erom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hadden onderrussen contact gezocht met de ANWB, die het transport verder zou verzorgen, Na weer ruim een uur gewacht te hebben, ja je moet soms geduld hebben, kwam takelwagen nr.2 die ons snel oppakte en ons naar Rouen bracht waar een Mercedes garage is. Maar helaas deze was gesloten, dus werd de reis voort gezet richting Dieppe, een plaatsje aan Het Kanaal zo’n 40 km verderop. We zouden er rond 15.30 uur aankomen, ware het niet dat we nog een klein oponthoud hadden, In een stadje, geen idee hoe het heet, op zo’n doorgaande weg, waar veel verkeer is, met name vrachtwagens, opeens veel herrie en gepiep, de chauffeur stopte meteen en ging kijken wat er aan de hand was, bleek het ophangmechanisme van de sleepauto afgebroken. Na veel gevloek van de chauffeur en natuurlijk bellen, leve de telefoon!!, kwam er na een poosje sleepwagen nr 3.

auto 3

nog een keer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze bracht ons wel bij de garage in Dieppe, na een zeer kleine proefrit en een kleine inspectie blijkt dat de koppeling stuk is, dus er is een nieuwe besteld, maar waneer die komt geen idee, we bivakkeren nu op het terrein van de garage, wat heel goed te doen is.

De kou was vandaag heel vervelend, we waren veel buiten, waardoor we zo verschrikkelijk afkoelde, zodat we op het laatst gewoon stonden te bibberen. Maar nu is het weer lekker warm in de camper en wachten we morgen maar weer af!!

Donderdag 8 januari Dieppe

Het was vandaag een dagje van wachten, Paul stond om 10 uur buiten, er was veel activiteit maar dan aan andere auto's, na een uurtje de ANWB maar eens gebeld, die kon ons vertellen dat ze een prijsopgaaf hadden gehad en deze door een franse technicus lieten kontroleren, wij zouden later op de dag hierover terug gebeld worden, wij zijn maar naar het stadje gelopen het bleek er reuze gezellig en aan een mooi  kiezelstrand te liggen. We hebben dan ook een lekkere strandwandeling gemaakt, het weer was prachtig, veel zon en niet zo veel wind, heerlijk.  In de loop van de middag belde de ANWB met de mededeling dat alles goedgekeurd was en of wij toestemming gaven voor reparatie, ja tuurlijk wat moeten wij anders, zelf repareren is voor ons geen optie. Morgen gaan ze aan de auto beginnen, dus vanaf dan moeten we in een hotel, wat ook geen straf is hoor.

versnellingsbakschijven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 9 januari Dieppe

Om een uur of negen stond de monteur al aan de deur of hij de auto de garage in kon rijden, dan kon hij er aan beginnen, nou graag!!! Wij hebben alles in een rugzak gepakt en zijn opzoek gegaan naar een hotel, het was weer eens bitter koud, via de VVV kwamen we in hotel "de la Plage", pal aan het strand, de kamer heeft douche, bad en wat heel fijn is een wifi verbinding op de kamer, wel zo prettig, nu kan ik lekker 's avonds de site bij werken. Tussen de middag hebben we heerlijk gegeten aan de haven, later zijn we weer terug gelopen naar de garage om de was op te halen en die gelijk te wassen in een wasserette. De hele avond hebben we lekker achter de computer gezeten, Paul achter zijn mooie kleine en ik achter de Dell, toch wel makkelijk 2 laptops mee.

Zaterdag 10 januari Dieppe

Het was al 10 over negen toen wij wakker werden, we hadden al weer zo lang geslapen, echt wel lekker!! Dus gauw naar de eetzaal voor een lekker ontbijtje, met daarbij grote koppen koffie. Het is hier zaterdag marktdag, dus ja daar moest ik (Marita) naar toe, ook al is het nog zo koud.marktverse vis

 

 

 

 

 

 

 

 

Na anderhalf uur waren we tot op het bot koud, terug naar het hotel, om warm te worden dachten we, maar helaas de verwarming deed het niet, dus zijn we maar naar een restaurant gegaan om te eten. We zitten net aan ons voorafje en wat zien we, een spiksplinter nieuwe Ford met Nederlands kenteken voorbij rijden, nee dat kan niet waar zijn Arjen en Harriët hier???  Even bellen of we gelijk hadden, ja hoor ze stonden al voor het hotel, die mallerds kwamen als prive postbodes, de telefoon en post brengen, de telefoon waar we zo lang op hadden gewacht. We hebben samen lekker gegeten en nog een stukje de boulevard over gelopen, maar Arjen was niet echt op deze koude gekleed, dus die hield het voor gezien en wilde weer in zijn super mooie auto rijden. Om even over 3 namen we afscheid, dit keer stonden wij te zwaaien tot ze de straat uit waren, een klein verschil dus. Wij hebben nog een lekkere strandwandeling gemaakt en kwamen om 5 uur weer in het hotel. 

Arjen Harriët Paul Harriët doet gek