• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

Grensovergangen

India naar Nepal

Grensovergang India naar Nepal

Om de grens van India naar Nepal over te steken, hadden we een kleine grenspost uitgekozen. Om in India bij deze post te komen, moet je door een hek en als dat gaat, dan kun je doorrijden. Uiteraard wel even tol betalen (35RP = € 0,52). Je rijdt dan over een heel smalle waterkering tot een klein gebouwtje, het 'Immigratie-kantoor'.

brug India grens

Hierin een aardige jongeman, die ons een formulier liet invullen, ondertussen andere grensgangers inschrijvend in een groot boek. Ik pakte een pen van tafel en begon met mijn naam. De jongeman kwam hierachter en gaf me een blauw schrijvende pen. Ik alles met deze pen overgetrokken en toen vond hij het goed.

In Bankasa wordt niet met computers gewerkt. Nadat wij onze formulieren hadden ingevuld, werden deze gegevens weer overgeschreven in een ander dik boek (het boek voor buitenlanders), vervolgens werden onze paspoorten en de ingevulde formulieren aan de handtekeningen-baas gegeven en deze ging na bestudering van mijn formulier het rood/blauwe met de witkwast verwijderen. Mijn naam vulde hij zelf in, hierna werd het uitreis-stempel in onze paspoorten gezet. Op naar “Customs” voor het carnet in een gebouwtje ernaast. Ook hier weer een uiterst relaxt sfeertje. Het grote carnet-boek kwam tevoorschijn uit een kast met boeken uit het jaar nul. De gegevens werden genoteerd en de stempels op ons exemplaar en het uitrij-exemplaar gestempeld en de boel was klaar. Tijdsduur bij de Indiase-grens 1 uur.

carnetbaas India

Slagboom India

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doorrijden naar de Nepalese grens. Wij hadden niet in de gaten dat we het 'Immigratie-kantoor' al voorbij waren gereden. Het lag beneden aan een verhoogde weg, maar Nepalese verkopers langs de kant hielden ons stop. Ook hier doen ze niet aan computers. Dus weer formulieren invullen, alleen werden deze niet overgeschreven, maar we moesten hier wel onze visa's kopen. Deze waren vergeleken met vorig jaar wel enorm in prijs gestegen van 40$ naar 100$. Maar ja, als je Nepal in wil moet je dokken. Verder waren de mensen ook hier heel vriendelijk. Dan naar “Customs” voor het carnet en het wordt een beetje saai, weer vriendelijke mensen. Er werd mij zelfs een jongedame aangeboden, maar met Marita achter me heb ik maar bedankt. De heer legde ons uit dat als je van 6 uur aan het werk bent, dan wil je wel eens een grapje maken. Alles keurig afgestempeld en ook hier waren we na 1 uur klaar. Een lekkere en snelle grensovergang.

Visa baas Nepal

Nepal tekenen