• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color

7 oktober tot 26 oktober 2011

Vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober Sydney

We genieten nog een paar dagen van Sydney, we bezoeken de weekmarkt en slenteren door verschillende wijken met de daarbij behorende winkelcentra. Op de showground waar we staan, wordt een groot paarden springconcours gehouden, wij moeten plaats maken en een paar honderd meter verderop ons kamp opslaan. Ach het is niet anders en zo tussen al die paarden in te staan, met onze camper, lijkt mij eerlijk gezegd ook niets. Het is een drukte van belang, er komen echt hele grote trucks, maar ook gewone opleggers met daarin “maar” 2 paarden. Er wordt ook met zelf gemaakte vliegtuigjes gevlogen, deze zitten wel aan een kabel vast, want los vliegen dat is hier uiteraard verboden. Op weer een ander terrein houdt de brandweer een oefening en ergens anders wordt er met op afstandbestuurde auto's gescheurd. Het terrein wat door de week een oase van rust is , is in het weekend een druk bezochte plaats. Wij gaan de stad maar in en maken er verder niet zo veel van mee.

DSC00833 [foto's website]DSC00832 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klein beetje groter dan de onze

DSC00947 [foto's website]DSC00918 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

's Avonds, als we terug komen, is iedereen weg en is de rust weder gekeerd. We zien op deze showground, die eigenlijk dicht bij de stad ligt, wonderbaarlijk onze eerste koalabeer en een (levende) kangoeroe.

DSC00877 [1280x768]

Maandag 10 t/m donderdag13 oktober Bleu Mountains NP

De Bleu Mountains is een schitterend gebied, het doet ons erg aan de Kings Canyon denken. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de blauwe waas die altijd om deze bergen heen hangt. We maken heel veel wandelingen en hebben schitterend weer, op één van deze wandelingen komen we een slang tegen, hij komt helemaal met zijn kop omhoog, om ons goed te kunnen bekijken of is het om ons aan te vallen en te bijten? Wij weten het niet dus doen we maar extra voorzichtig, we verjagen we hem met een stok en het beest vlucht zijn hol in, zodat we onze weg weer veilig kunnen vervolgen.

DSC01224 [foto's website]DSC01282 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC01254 [foto's website]DSC01232 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                

De Bleu Maunains in volle glorie

Vorige week is Paul aangevallen door een vogel, hij had zelfs een gaatje in zijn hoofd. Het blijkt dat de vogels dit alleen in het voorjaar doen, om hun nest te verdedigen, alles en iedereen die maar een beetje in de buurt van het nest komt wordt als gevaar gezien en aangevallen. Vandaag zagen we, dat 2 spelende honden de laag van voren kregen, de bazin van de honden deed snel haar muts op en maakte zich verder niet druk. Maar zoals het met alles gaat in Australië, zijn ook hiervoor borden langs de straten aangebracht, zodat je gewaarschuwd bent.

DSC01303 [foto's website]DSC01291 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC01193 [1280x768]

Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober Corin S 35 28.847 E 148 56.476 (373 km)

Omdat we ergens naar een soort outdoorshop willen, om onderdelen voor de camper te kopen en we niet het hele weekend willen wachten, rijden we veel vandaag. De winkel blijkt alleen een magazijn, men wil ons wel helpen maar niet al te enthousiast. We willen een zonnescherm, we doen al een jaar zonder, het wordt dus tijd voor een nieuwe. Het scherm is op voorraad en als we vragen of ze ons even willen helpen om het op de plaats te tillen waar het bevestigt moet worden, krijgen we nee te horen. Dat scherm gaat dus niet door, we krijgen het nooit met zijn tweeën op zijn plaats, daar moeten een paar sterke mannen aan te pas komen en die hebben we nu eenmaal nu niet in voorraad. Het enige wat we kopen is een nieuwe afsluiting voor de toilet afvaltank, deze lekt al een poosje en moet nodig vervangen worden.

DSC01315 [foto's website]DSC01314 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag is Paul de hele dag bezig om dit vieze karweitje te klaren, maar het resultaat mag er zijn, het is allemaal weer keurig dicht, zodat we nu overal kunnen parkeren zonder ons geurvlaggetje achter te laten.

De plaats waar we staan is weer mooi er komt zelfs een hele familie kangoeroes langs. Het is geweldig om te zien hoe één van de beesten ons in de gaten houdt en de rest op hun gemak loopt te eten, als we ook maar even te dichtbij komen zijn ze weg, zo schuw zijn ze.

DSC01305 [1280x768]

Zondag 16 oktober Candelo S 36 46.055 E 149 41.645 (279 km)

We rijden door een skigebied, de Snowy Mountains, wij rijden op 1100 meter, de bergen om ons heen zijn hoger, maar komen zeker niet boven de 1500 meter uit. Nu ligt er geen sneeuw meer, maar in de winter ligt hier blijkbaar een flink pak. Overal staan grote reclameborden, met teksten dat je 24 uur per dag, 7 dagen in de week ski's kunt huren, maar vandaag even niet en de komende maanden ook niet, denk ik.

DSC01162 [foto's website]DSC01059 [foto's website]

Maandag 17 en dinsdag 18 oktober Merimbula S 36 53.262 E 149 55.797 (46 km)

Omdat we een adres hebben gekregen van familie die hier woont, willen we daar vandaag heen en hen bezoeken. Als we aanbellen en vertellen wie we zijn, worden we met open armen ontvangen, er wordt koffie gezet en oude familieverhalen opgehaald. Jetty, is de weduwe van Rijk, die op zijn beurt een neef van mijn moeder was. Jetty woont nu met haar dochter Connie in een mooi huis met uitzicht op zee, waar ze regelmatig walvissen zien zwemmen. Voor dat we het weten is het al laat en nemen we afscheid en spreken af voor morgen, ze komen ons dan opzoeken op de camping.

DSC01329 [foto's website]DSC01328 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jetty en Connie Lammertse                                                                                                            heerlijke manderijnen groeien bij Jetty en Connie in de tuin

Omdat we nu toch op een camping staan, je mag hier absoluut niet wildkamperen, draai ik voor de visite komt nog een stel wasjes. Het waait behoorlijk hard en je moet echt uit de wind en in de zon zitten om het een beetje warm te houden. Maar de plek mag er zijn, we staan boven op een klif met uitzicht op de zee, tenminste als we tussen de bomen door kijken. Rond 2 uur arriveren Jetty en Connie, het is wederom gezellig, er worden weer heel veel verhalen en herinneringen opgehaald. Laat in de middag nemen we afscheid, we zullen hen waarschijnlijk niet meer zien, morgen rijden we verder naar het zuiden.

Het wordt ook tijd dat we eens gaan bedenken hoe we de rest van onze tijd in Oceanië gaan besteden. We willen nog naar Nieuw Zeeland, maar niet met onze Tierelier, het verschepen daarheen is te kostbaar en (wat we het ergste vinden) hij moet nog schoner zijn dan toen wij Australië inkwamen, ze zijn daar veel strenger. Nou heb ik van de binnenkomst van Australië nog een trauma, dus dat gaat niet gebeuren. Ook willen we nog naar Tasmanië, een eiland ten zuiden van Melbourne, wat we wel met onze Tierelier gaan doen. Wat is internet toch een geweldig fenomeen, in één avond hebben we het allemaal geregeld. We vliegen op 3 november naar Christchurch, Nieuw Zeeland, waar we een camper huren voor 5 weken. Op 9 december vliegen we weer terug naar Melbourne en vertrekken 12 december met de boot naar Tasmanië (10 uur varen), daar blijven we tot 12 januari. Als alles verloopt zoals in de planning ligt, vertrekt de boot naar Los Angeles, ja ja het wordt Amerika, ergens half februari, we hebben dan nog net een maand de tijd om de mooie Great Ocean Road te rijden en Adelaide te bezoeken. Zo zie je, we zijn dan een jaar in Australië geweest en komen nog tijd tekort!! Als de auto op de boot staat, vliegen we naar Nederland en blijven daar dan 4 weken, om vervolgens naar Los Angeles te vliegen, de Tierelier van de boot halen en onze reis voort te zetten.

DSC01348 [foto's website]DSC01330 [foto's website]

Woensdag 19 oktober Genoa S 37 28.364 E 149 35.797 (96 km)

Niets bijzonders vandaag, we stoppen al heel vroeg in de middag en genieten van een mooie plaats aan een rivier, van de heerlijke voorjaarszon.

DSC01396 [foto's website]DSC01390 [foto's website]

 aangespoeld koraal

Donderdag 20 oktober Orbost S 37 44.403 E 148 30.409 (135 km)

We rijden een “Tourist Road”, deze weg is niet zo bijzonder, maar je kan een zijweg naar het strand nemen en daar is het schitterend. Mooie witte stranden, bijna geheel verlaten, er staan een paar vissers met hun hengel in de zee, maar dat is dan ook alles. We vinden de mooiste schelpen, met prachtige kleuren en bijzondere vormen. We wandelen langs een estuarium, geweldig mooi, aan de ene kant de zee en aan de andere kant het binnenmeer waarin het krioelt van de vissen.

DSC01401 [foto's website]DSC01424 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC01417 [1280x768]Vrijdag 21 oktober Port Albert S 38 40.354 E 146 41 642 (258 km)

P1100189 [foto's website]

 

 

Australië is duur, dat weten jullie al want dat heb ik al meerdere keren geschreven. Om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien moet een arbeider behoorlijk verdienen, anders houd hij zijn hoofd niet boven water. Toch bestaat er hier een beroep waar je vraagtekens bij kunt zetten wat de kosten betreft. Bij wegwerkzaamheden staan er zeker 2 werknemers, die met borden het verkeer regelen, op de borden staat “slow” of “stop”, deze mensen staan er voor grote werkzaamheden, maar dan staan er langs de opengebroken weg nog een stel medewerkers met een bordje in hun hand. Soms rijdt er zelfs een auto met zwaailichten voor de file uit, deze draait dan aan het einde om en rijdt dan weer voor de file uit naar de ander kant. Je hebt ook kleine opbrekingen, hier staan standaard 2 medewerkers met het bordje te zwaaien, zelfs op plaatsen waar geen auto te zien is. De bordendraaiers zitten dan vaak onder een parasol een beetje voor zich uit te staren, ze hebben de hele dag bijna niets te doen, o ja toch wel, zwaaien, dat doen ze altijd als we voorbijrijden.

DSC01457 [1280x768]

 

Zaterdag 22 t/m maandag 25 oktober Melbourne S 37 49.998 E 145 00.282 (237 km)

We rijden op Zaterdag de drukke stad Melbourne binnen en parkeren achter Patrick en Greet, jaja daar zijn ze weer. Het weerzien is zoals altijd uitbundig en we praten honderd uit over wat wij hebben gezien en wat zij hebben meegemaakt. Zij hebben de Great Ocean Road gereden, een schitterende weg langs de kust naar Adeleide. Wij gaan deze weg in januari rijden, nadat we Nieuw Zeeland en Tasmanië hebben bezocht. Dinsdag moet de auto van Greet en Patrick ingeleverd worden, hij wordt dan naar België verscheept, zijzelf vertrekken woensdag met het vliegtuig naar België en gaan ze 2 jaar rust houden. Het zijn dus echt de laatste dagen met hun.

We bezoeken de Victoria Market, een grote en daarmee ook een toeristische markt, maar er hangt een gezellig sfeertje. We kopen een Didgeridoo, dit is een boomstam die is uitgehold door termieten, tenminste de echte, deze boomstam van ongeveer 1,5 meter beschilderen de Aboriginals, het zijn dan echte kunstwerken. De Aboriginals gebruiken het als muziekinstrument, het is een soort trompet, de lage tonen die eruit komen zijn heel speciaal. Natuurlijk kost het ons moeite om er überhaupt maar een beetje geluid uit te krijgen, Paul lukt het niet en ik krijg er maar één toon uit, ach we blijven oefenen tenminste als we in Nederland zijn, want de Didgeridoo gaat mee in de auto van Patrick en Greet naar België, ze komen hem brengen als wij ook weer eens in Nederland zijn.

P1100787 [foto's website]P1100779 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag is het heel slecht weer, de hele dag regen en het is koud. We gaan op pad om een stalling te zoeken voor de camper, we vinden wel plaatsen maar die zijn gewoon veel te duur. Omdat we zo groot zijn wil men meteen 2 plaatsen rekenen, wat neerkomt op ruim € 400,-- erg veel geld dus. Er is 1 bedrijf die ons verteld dat we naast het hek van zijn bedrijf, maar wel op de openbare weg kunnen staan en vraagt daarvoor € 180,-- de grapjas!! We zijn de hele dag op pad maar niets lukt, zelfs het adres wat we hebben gekregen om een flat rack te regelen kan ons niet helpen en verwijst ons naar een adres in Sydney, ach het zal wel aan het weer liggen.

DSC01498 [foto's website]DSC01472 [foto's website]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi plekje niet ver van het centrum van Melbourne                                                                  de "Belgen" Patrick en Greet

Dinsdag 26 oktober Williamstown S 38 17.101 E 144 25.166 (71 km)

We nemen nu echt voor de laatste keer afscheid van Patrick en Greet, ze moeten hun auto om 11 uur afleveren en gaan daarna naar een hotel en morgen gaan ze op de vlieger, zoals zij dat noemen. We gaan ze missen die 2 Belgen, het was altijd plasant met ze, maar we gaan ze zeker nog ontmoeten.

Ook wij gaan weer op jacht naar een stalling, Paul heeft het idee opgevat dat we misschien wel bij Apollo kunnen staan. Apollo is een camperverhuurbedrijf, in Australië en Nieuw Zeeland en wij huren een camper in Nieuw Zeeland van ze en wie weet. Na enig overleg mogen we er staan, helemaal gratis, kijk daar houden we van, soms moet je wat teleurstellingen te verwerken krijgen, maar wel de moed erin houden, voordat iets lukt en dan nog beter als je wilde. We rijden nog wat adressen af voor de verscheping naar Amerika, ook hier gaat het beter dan gister, diverse bedrijven kunnen ons wel helpen, we geven onze gegevens door en we moeten nu maar weer wachten op reacties.

Woensdag 27 t/m 29 oktober Black Rock S 38 17.101 E 144 25.166 (164 km)

Na lang zoeken, we geven het bijna op en willen al naar een camping rijden, vinden we een schitterende plek. Direct aan zee en heerlijk rustig, hier kunnen we een paar dagen blijven staan en ons voorbereiden op ons nieuwe avontuur in Nieuw Zeeland. We maken heerlijke strandwandelingen en genieten van de rust, dit is weer één van de mooie plekjes in Australië waar het niet verboden is om te kamperen. Het weer is mooi, al is er soms een behoorlijke wind, terwijl ik dit schrijf schud de camper heen en weer door de wind, gelukkig hebben we allebei geen last van zeeziekte!!

DSC01536 [1280x768]